ANTALYA / KONYAALTI - Konyaaltı İlkokulu

KONYAALTI İLKOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz Antalya Merkez İlçe Mollayusuf Mahallesinde 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında faaliyete başlamıştır.

Yaklaşık 11.000 m2 alan içerisinde 5 katlı derslik binası, çok amaçlı salon ve danışma kulübesinden oluşmaktadır. Tekli eğitim öğretim yapılmaktadır. Derslik binasında 32 derslik, 3 ana sınıfı dersliği, ayrıca 2 Özel Eğitim Dersliği, Resim, Müzik, Satranç derslikleri bulunmaktadır. Bunun haricinde zihinsel engelli öğrencilere yönelik özel eğitim sınıfı mevcuttur. Toplam 1250 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü okulumuzda yönetici, öğretmen, memur ve hizmetli olarak 55 personel bulunmaktadır. Yaklaşık 13500 kitabın ve okuma salonunun bulunduğu kütüphane, revir, toplantı odası, engelli öğrencilere yönelik asansör ve tuvaletler, yönetim odaları, rehberlik servisi, okul-aile birliği odası, kantin, öğretmenler odası, veli görüşme odası, destek odası bulunmaktadır.

Çeşitli zamanlarda sportif, kültürel, sosyal projeler ve faaliyetler gerçekleştirilmektedir. 2007/2008 eğitim-öğretim yılı içerisinde Atatürk Köşemiz yenilendi ve interaktif özellik (Görüntülü ve sesli sistem) ile donatıldı. Ayrıca, zemin katta müze niteliğinde bir kültür köşesi ile doğa köşesi (Botanik bahçesi) oluşturuldu. Kısa bir zaman içerisinde okul bahçesine yeni spor alanları, oyun alanları, bina içerisinde de bilgi köşeleri, tarih köşeleri, ilgi ve yetenek köşeleri, spor, sanat vb. alanlarda ünlüler köşeleri, haber ve medya köşesi yapılması için çalışmalara başlanmıştır.

Okulumuz 2007 yılı Şubat ayında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak projesi olan "BEYAZ BAYRAK" ile ödüllendirilmiştir. 2008 yılında ISO 9001:2000 Kalite Belgesi ve Bayrağı alınmıştır...

Okulumuz 2021 yılında Sıfır Atık , Kitap Dostu Okul, Okulum Temiz Belgeleri almıştır.

Yayın: 24.12.2012 - Güncelleme: 08.10.2022 00:32 - Görüntülenme: 6380